Workshop ecologisch bouwen – Rocketstove leemkachel met warme bank, leemstuccen en pizzaoven – 2 t/m 8 september 2019 @ Ecodorp Noordeland, Ter Apel

 

Rockestove leemkachel in aanbouw – met verwarmde bank.

In deze workshop gaan we bouwen bij het onlangs gestarte ecodorp Noordeland bij Ter Apel. We gaan een grote rocketstove leemkachel bouwen met verwarmde bank, een pizzaoven van leem en je leert stuccen met leem. Het wordt een zeer leerzame workshop van 5 dagen waarin theorie en praktijk elkaar afwisselen. De workshop is volledig verzorgd met heerlijk (veelal) biologisch en vegetarisch eten.


Je leert onder andere:

  • Hoe je een grote rocketstove leemkachel bouwt met verwarmde bank, welke materialen je hiervoor nodig hebt en we behandelen uitgebreid de theorie en techniek achter het rocketstove principe.
  • Hoe je een grote pizzaoven bouwt van leem, met stenen bakvloer en rookgasafvoer.
  • Stuccen met leem, met veel aandacht voor verschillende technieken en gereedschappen.

Voor wie

De workshop is toegankelijk voor iedereen, in het bijzonder voor diegene die graag zijn eigen rocketstove of pizzaoven wil leren bouwen of meer wil leren over het stuccen met leem.

Door wie

De workshop wordt gegeven door stichting Mas con Menos. Mas con Menos is Spaans voor ‘meer met minder’ en is een collectief van natuurlijke bouwers die hun fascinatie voor samenvoorzienend leven delen in workshops. Kijk op: www.masconmenos.nl/over/ voor meer info.

Bekijk de video om een indruk te krijgen van een Mas con Menos workshop:

Slapen – eten – drinken

Ontbijt, lunch en diner wordt volledig verzorgd en je kunt genieten van goed (veelal) biologisch eten uit de vegetarische keuken. Tussen de maaltijden door is er koffie, thee en worden er lekkere tussendoortjes geserveerd.

Er is een veld waar je met een tentje kunt overnachten, neem wel zelf je eigen tent en slaapspullen mee. Ook is het mogelijk om met een camper of caravan te komen, maar laat ons dit wel even weten bij je aanmelding.

Waar, wanneer en hoe kom ik daar?

De locatie is Ecodorp Noordeland in Ter Apel. Je ontvangt na je aanmelding een routebeschrijving.

Workshopdata: De workshopdagen zijn van 3 t/m 7 september. 2 september is de aankomstdag en 8 september is de vertrekdag.

Prijs = Waardering achteraf

Je weet vaak pas wat iets waard is als je het hebt meegemaakt. Daarom mag je zelf achteraf bepalen wat je de workshop waard vindt.

Maar om er zeker van te zijn dat je mee doet en om de kosten van de voorbereiding te kunnen dekken vragen we om een voorbetaling van 260 euro. Hiermee ben je verzekerd van deelname en op de laatste dag van de workshop mag je zelf de waarde bepalen van dat wat je geleerd hebt.

Let op: Men vindt het vaak lastig om iets zonder prijskaartje te waarderen. We geven je daarom graag een richtprijs als referentiepunt, zodat je weet wat wij redelijk vinden en dat we aan het eind van de workshop een gezonde balans hebben. Wij vinden zelf een totale bijdrage van ± 520 eerlijk voor hetgeen dat je leert tijdens de workshop, de vaardigheden waarmee je zelf aan de slag kunt + slapen, biologisch eten en drinken. Maar waardeer het vooral zelf!

In het kort: Uitgaande van richtprijs ±520 euro, vooraf (260 euro) + waardering achteraf (260 euro).

Vragen? > info@masconmenos.nl

AANMELDEN VIA ONDERSTAAND FORMULIER

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.