Workshop ecohuis bouwen met o.a strobouw en leemstuc @ Den Bosch – 29 sept t/m 6 okt

“In deze workshop gaan we een ecologisch buurtcentrum bouwen in Den Bosch wat zal dienen al buurtwerkplaats, workshopruimte en sociale ontmoetingsplek. De locatie is Boschgaard (www.boschgaard.nl), een collectief van enthousiaste buurtbewoners die in eigen beheer de buurt ontwikkelen met o.a. een prachtige pluktuin en ecologisch en duurzaam bouwen.

Het bijzondere aan dit strogebouw is dat het zoveel mogelijk uit gerecyclede materialen wordt opgebouwd en de bewoners zijn dan ook al druk bezig om alle materialen voor de bouw te oogsten. Een voorbeeld voor duurzaam en ecologisch bouwen én betaalbaar!

De workshop is volledig verzorgd met heerlijk (veelal) biologisch en vegetarisch eten uit de eigen tuin.
Kom jij meedoen? Geef je dan snel op via het formulier onder aan deze pagina.”


Je leert onder andere:

  • Ecologisch bouwen met stro. Ontwerpprincipes van strobouw, verschillende bouwmethode en handige tips en tricks.
  • Stuccen met leem, met veel aandacht voor verschillende technieken en gereedschappen.
  • Verschillende manier van afwerkingen van strowanden.
  • Houtskeletbouw maken en timmervaardigheden
  • Werken met een breed scala aan professionele gereedschappen
  • En natuurlijk nog veel meer!

Voor wie

De workshop is toegankelijk voor iedereen, in het bijzonder voor diegene die graag zijn eigen huis wil leren bouwen of meer wil leren over het stuccen met leem. Of in het algemeen zijn bouwvaardigheden wil vergroten.

Door wie

De workshop wordt gegeven door stichting Mas con Menos. Mas con Menos is Spaans voor ‘meer met minder’ en is een collectief van natuurlijke bouwers die hun fascinatie voor samenvoorzienend leven delen in workshops. Kijk op: www.masconmenos.nl/over/ voor meer info.

Bekijk de video om een indruk te krijgen van een Mas con Menos workshop:

Slapen – eten – drinken

Ontbijt, lunch en diner wordt volledig verzorgd en je kunt genieten van goed (veelal) biologisch eten uit de vegetarische keuken. Tussen de maaltijden door is er koffie, thee en worden er lekkere tussendoortjes geserveerd.

Er is een veld waar je met een tentje kunt overnachten, neem wel zelf je eigen tent en slaapspullen mee. Ook is het mogelijk om met een camper of caravan te komen, maar laat ons dit wel even weten bij je aanmelding.

Waar, wanneer en hoe kom ik daar?

De locatie is Boschgaard in Den Bosch. Je ontvangt na je aanmelding een routebeschrijving.

Workshopdata: De workshopdagen zijn van 30 september tot 5 oktober. 29 september is de aankomstdag en 6 oktober is de vertrekdag.

Prijs = Waardering achteraf

Je weet vaak pas wat iets waard is als je het hebt meegemaakt. Daarom mag je zelf achteraf bepalen wat je de workshop waard vindt.

Maar om er zeker van te zijn dat je mee doet en om de kosten van de voorbereiding te kunnen dekken vragen we om een voorbetaling van 260 euro. Hiermee ben je verzekerd van deelname en op de laatste dag van de workshop mag je zelf de waarde bepalen van dat wat je geleerd hebt.

Let op: Men vindt het vaak lastig om iets zonder prijskaartje te waarderen. We geven je daarom graag een richtprijs als referentiepunt, zodat je weet wat wij redelijk vinden en dat we aan het eind van de workshop een gezonde balans hebben. Wij vinden zelf een totale bijdrage van ± 520 eerlijk voor hetgeen dat je leert tijdens de workshop, de vaardigheden waarmee je zelf aan de slag kunt + slapen, biologisch eten en drinken. Maar waardeer het vooral zelf!

In het kort: Uitgaande van richtprijs ±520 euro, vooraf (260 euro) + waardering achteraf (260 euro).

Vragen? > info@masconmenos.nl

AANMELDEN VIA ONDERSTAAND FORMULIER

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.