workshops

Eerstvolgende workshops:

Workshop Ecobouwen en Samenvoorzienend Leven – 13 t/m 20 juli 2024, Ten Boer

 

—-

Wil je misschien meedoen aan een workshop? Bekijk dan deze video om een indruk te krijgen van hoe een workshop er aan toe gaat.

 

Mas con Menos & Het land van één / Bioconstructie workshop Juli 2015 from STERK-WATER on Vimeo.


“Bij ons op de bouwplaats tref je blije mensen, ontstaan nieuwe vriendschappen en bouwen we gezamenlijk aan gezondere vormen van samenleven in harmonie met de natuur”


Meedoen aan een workshop bio-constructie is een uitgelezen kans om in een kort tijdbestek waardevolle kennis en ervaring op te doen. Ervaring die je goed kunt gebruiken als je bijvoorbeeld je eigen bio-constructie wilt maken. We maken gebruik van natuurlijke- en gerecyclede materialen en je leert allerlei natuurlijke bouw-technieken die vaak eenvoudig en goedkoop zijn toe te passen. Wist je bijvoorbeeld dat je alleen al met de warmte van de zon je huis grotendeels kunt verwarmen?

Mas con Menos organiseert workshops in verschillende landen en werkt daarvoor samen met verschillende projecten, bedrijven en organisaties. Hierdoor is het mogelijk om een breed scala aan kennis en ervaring over te dragen tijdens onze workshops. Strobalenhuizen, kalkhennep/hempcrete, waterfilter systemen, rocket stoves, brood/pizza ovens of een eco-sauna, er kan heel veel.

Onze insteek is om constructies te maken die je inspireren en het eenvoudiger voor je maken om meer in harmonie met de natuur te gaan leven. Regelmatig zien we dan ook dat deelnemers na het volgen van een workshop stappen ondernemen om voor zichzelf een andere manier van leven te realiseren, omdat zij in de workshop hebben geleerd dat het ook anders kan.

Een workshop bio-constructie is niet alleen leerzaam, het is vooral erg leuk en er heerst een bijzondere sfeer. Samen bouwen aan nieuwe vormen van natuurlijk (samen)leven schept een band en er ontstaan nieuwe vriendschappen op de bouwplaats.


Wil je graag meedoen aan een van onze workshops? Volg onze website en ontvang informatie over nieuwe workshops, bio-constructie en zelfvoorzienend leven.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Mas con Menos? Lees hier meer over ons.

Eco-architect Alejandro en bio-constructeur/ontwerper Stef @ Mas con Menos

11 thoughts on “workshops

 • Dit is fantastisch , ik heb het hele verhaal gelezen , moet nog wel sparen om me in te schrijven en opvang voor al mijn 4 kindjes maar ik kijk er nu al helemaal naar uit … 🙂 ECHT WAAR!

  Hou me op de hoogte !!!

 • ook ik wou graag meer info over de workshops mocht dat mogelijk zijn?
  ook vroeg ik me af of er kosten aan verbonden zijn?
  en of het ook in Nederland word ondernomen?

  groetjes Rachid

  • Hoi Rachid,

   Bedankt voor je interesse in onze workshops. Je kunt op onze website je e-mail adres achterlaten en op deze manier ontvang je automatisch een bericht als wij een nieuwe workshop plaatsen. Wij zijn de komende tijd bezig om de workshops voor 2016 in te plannen. Hoogstwaarschijnlijk doen we ook een aantal workshops in Nederland.

   Je kunt ons trouwens ook volgen via Facebook – dan ontvang je ook een nieuw bericht als we een workshop plaatsen. Zie: https://www.facebook.com/maakmeermetminder/

 • Wat een gave workshop ovens bouwen. Ik baal ervan dat ik in juni niet mee kan doen, want ik ben erg enthousiast geworden van jullie verhaal!. Ik ga jullie nieuwsbrief ontvangen en hoop jullie op een van de volgende workshops te treffen!

  Groet, René

 • De week in Spanje, feb 2017, heeft mijn leven in positieve zin beïnvloed. Het is heerlijk om samen te creëren en spelen, en te leren hoe met en voor moeder aarde te leven. Bekwaam, moedig en toegewijd. En met een groep superfijne mensen! Tot over een paar weken in de prachtige Garrotxa!

  • Hoi Els,

   Ja dat kan zeker. Er is een prachtige camping met uitzicht over de bergen waar je je busje kunt parkeren. Hond is ook welkom. Mits deze goed onder appel staat of aan de lijn. Er zijn ook andere honden op de plek, die zijn dit wel gewend.

   Groeten Team Mas con Menos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.