***Workshop is vol!***: Leer je eigen ecohuis bouwen, met o.a strobouw, leemstuc en ecologisch isoleren | 6-daagse workshop – 3 t/m 10 juni 2023, Uithuizermeeden.  

 

In deze workshop gaan we een strohuis bouwen genaamd het Centrum voor Hartsbewustzijn bij biologisch dynamische tuinderij De EemstuinHet centrum is een plek waar iedereen welkom is om elkaar te ont-moeten of gezellig aan te schuiven bij een gezamenlijke maaltijd.

Het gebouw wordt zo ecologisch mogelijk gemaakt met strobalen, leemstuc en een prachtig gebintenwerk van acacia. Het gebintenwerk staat grotendeels al, in de workshop gaan we de wanden en het dak bouwen, en aan de slag met leemstuc.

De workshop is volledig verzorgd met heerlijk biologisch en vegetarisch eten veelal uit de eigen tuin.
Kom jij meedoen? Geef je dan snel op via de link onder aan deze pagina.

Over het Centrum voor Hartsbewustzijn:

“Op de Eemstuin telen we groente vanuit ons hart. We maken hier keuzes die niet alleen gebaseerd zijn op alleen geld, maar vooral op winst voor biodiversiteit, bodemleven, levenskracht en smaak. Om de stromende energie van de Eemstuin met nog meer mensen te delen, hebben we een missie: Het Centrum voor Hartsbewustzijn. Samen creeeren we een ecologisch gebouw aan de rand van het voedselbos op de Eemstuin. Een podium voor alles en iedereen, wat de aarde ten goede komt.”

Meer info over het Centrum voor Hartsbewustzijn vind je hier.


Wat kun je leren in deze workshop?

  • Ecologisch bouwen met stro. Ontwerpprincipes van strobouw, verschillende bouwmethode en handige tips en tricks.
  • Stuccen met leem, met veel aandacht voor verschillende technieken en gereedschappen.
  • Verschillende manier van afwerkingen van strowanden.
  • Houtskeletbouw maken en algehele timmervaardigheden
  • Werken met een breed scala aan professionele gereedschappen
  • En natuurlijk nog veel meer!

Voor wie

De workshop is toegankelijk voor iedereen, in het bijzonder voor diegene die graag zijn eigen huis wil leren bouwen. Of in het algemeen zijn bouwvaardigheden wil vergroten. Het is niet nodig dat je enige ervaring hebt in bouwen. Iedereen die voelt dat ie er bij wilt zijn is welkom. Let wel, vol=vol.

Door wie

De workshop wordt gegeven door stichting Mas con Menos. Mas con Menos is Spaans voor ‘meer met minder’ en is een collectief van natuurlijke bouwers die hun fascinatie voor samenvoorzienend leven delen in workshops. Kijk op: www.masconmenos.nl/over/ voor meer info.

Bekijk de video om een indruk te krijgen van een Mas con Menos workshop:

https://youtube.com/watch?v=yrzNfPWms74%3Ffeature%3Doembed

Slapen – eten – drinken

Ontbijt, lunch en diner worden volledig verzorgd en je kunt genieten van goed biologisch eten uit de vegetarische keuken. Tussen de maaltijden door is er koffie, thee en worden er lekkere tussendoortjes geserveerd.

Er is een veld waar je met een tentje kunt overnachten, neem wel zelf je eigen tent en slaapspullen mee. Er is ook ruimte om met een camper of busje te komen.

Waar, wanneer en hoe kom ik daar?

De locatie is De Eemstuin in Uithuizermeeden. Je ontvangt na je aanmelding een routebeschrijving.

Workshopdata: De workshopdagen zijn van zondag 4 juni tot en met vrijdag 9 juni. 3 juni is de aankomstdag en 10 juni is de vertrekdag.

Op zaterdag 10 juni is de workshop afgelopen, maar voor wie dat wil is er aansluitend een eetcafe op de thuisbasis van Mas con Menos. In hun Wereldhuiskamer in Ten Boer, op een kwartiertje rijden van de Eemstuin. Met verse pizza’s uit de leemoven een mooie afsluiter van je bouwweek! Mee eten is op donatie. Je kan daar eventueel blijven slapen in je eigen tentje, busje of camper.

Prijs = Waardering achteraf

Je weet vaak pas wat iets waard is als je het hebt meegemaakt. Daarom mag je zelf achteraf bepalen wat je de workshop waard vindt.

Maar om er zeker van te zijn dat je mee doet en om de kosten van de voorbereiding te kunnen dekken vragen we om een voorbetaling van 260 euro. Hiermee ben je verzekerd van deelname en op de laatste dag van de workshop mag je zelf de waarde bepalen van dat wat je geleerd hebt.

Let op: Men vindt het vaak lastig om iets zonder prijskaartje te waarderen. We geven je daarom graag een richtprijs als referentiepunt, zodat je weet wat wij redelijk vinden en dat we aan het eind van de workshop een gezonde balans hebben. Wij vinden zelf een totale bijdrage van ± 520 eerlijk voor hetgeen dat je leert tijdens de workshop, de vaardigheden waarmee je zelf aan de slag kunt + slapen, eten en drinken. Maar waardeer het vooral zelf!

In het kort: Uitgaande van richtprijs ±520 euro, vooraf (260 euro) + waardering achteraf (260 euro).

Vragen? > info@masconmenos.nl

Een kaartje voor de workshop haal je hier >>> *** WORKSHOP is VOL!! ***

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.