samenwerken

11745452_10207311371605079_3916383332992146248_n

Heb jij een plek en inspirerende plannen om een bio-constructie te realiseren?

Dan is het misschien wel wat voor jou om jouw project te realiseren met behulp van een bio-constructie workshop.

Mas con Menos komt dan met 20-25 deelnemers een week lang meebouwen aan jouw project en samen verzetten we meer dan 500 uur aan werk!

Het enige wat wij van je vragen is de verzorging van onze deelnemers en reiskostenvergoeding voor het team van Mas con Menos.

Wij zorgen voor professioneel gereedschap, begeleiding en de technische know-how.

Een bio-constructie workshop organiseren voor 20 tot 25 mensen is een unieke ervaring en geeft veel voldoening. Het is een mooie uitwisseling waarin de deelnemers aan de workshop al lerende meebouwen aan je project. Maar het is niet eenvoudig, want er komt op het eerste gezicht meer bij kijken dan je denkt. Het is een verantwoordelijke taak en een goede planning en uitvoering is hierbij essentieel. Denk hier dus niet te licht over.

Wat voor projecten zoeken wij?

Met Mas con Menos willen wij creaties maken die inspireren en aanzetten tot gezondere manieren van samenleven. Wij zijn daarom op zoek naar constructies die door meerdere mensen gebruikt gaan worden. Oftewel collectieve ruimtes met een extra sociaal-maatschappelijke waarde en de achterliggende visie is voor ons van groot belang. Het goed voorbeeld hiervan is gemeenschapsruimte voor een ecodorp of community.

Denk jij hiervoor in aanmerking te komen, daag ons dan uit, vul onderstaand formulier in en vertel je verhaal. Heb je foto’s? Stuur die dan naar info@masconmenos.nl.

Projecten die wij niet zoeken:

Ruimtes die gebruikt gaan worden voor commerciële verhuur, privé-woningen en/of vakantiewoningen. Wil je wel ecologisch (ver)bouwen? We hebben een klusteam dat bouw-opdrachten via de reguliere weg aanneemt. Neem contact op via info@masconmenos.nl als dit je interesse heeft en vraag naar het klusteam.

Maar dus wel:

Groepsruimtes, ontmoetingsplekken, scholen met gezonde vormen van onderwijs, etc.

Vereisten voor bio-constructie workshop

•Een accomodatie waar 15 tot 25 kunnen slapen of een plek waar tenten kunnen staan. Afhankelijk van de workshopomvang.

•Douche en badkamer (toilet/douche units zijn ook te huur)

•Elektriciteit voor gereedschap op de werkplaats

•3 gezonde vegetarische maaltijden per dag plus tussendoortjes

•Drinkwater en water voor de constructie

•Reiskostenvergoeding voor het team van Mas con Menos

Wat nemen wij mee?

•Onze expertise en ervaring

•Een gezellige en motiverende werksfeer waarin iedereen in zijn eigen tempo leert en bouwt

•Gratis deelname voor de facilitator + een extra deelnemer *

•Gereedschappen – met uitzondering van groot materiaal zoals bouwsteigers. Dit komt voor rekening van de facilitator.

•Feedback en advies bij het ontwerp van je project

•Advies bij materiaalkeuze voor een ecologische en duurzame constructie

•Ondersteuning en antwoord op vragen over de workshop, vooraf en achteraf

•Toegang tot het waardevolle collectief van Mas con Menos met experts, ervaringsdeskundigen en bewoners van bio-constructies

er is geen verdere financiële compensatie voor de facilitator

Hoe werkt het?

Mas con Menos komt een week lang bij jou op locatie les geven aan de deelnemers van onze workshop. Deze passen hun opgedane kennis direct toe in de praktijk onder begeleiding van ons team. Hoe ver we komen met de bouw van het project hangt natuurlijk af van de inzet van de deelnemers, maar wij zijn goede motivators, houden de groep productief en gefocust en samen met goed eten komen we vaak een heel eind.

We kunnen geen garanties geven over hoe ver de bouw gevorderd zal zijn aan het eind van de workshop, maar meestal komt het er op neer dat de basisconstructie van je project aan het eind van de week gerealiseerd kan zijn. Dit betekent dat het fundament klaar is, dat de strobalen muren geplaatst zijn en aan weerskanten een laag met leempleister of kalkstuc hebben en dat het skelet van het dak op het huis zit.

Ook maken we samen duidelijke afspraken over het waterdicht opleveren van het dak en of we na de workshop doorwerken om dit voor mekaar te krijgen. Dit is met name bij strobouw erg belangrijk om het stro te beschermen tegen weersinvloeden.


Ben je na het lezen van dit artikel nog steeds vol enthousiasme om jouw project te ontwikkelen met behulp van een bio-constructie workshop? Stuur dan een email naar info@masconmenos.nl en vertel ons jouw verhaal!

Zet in de email in ieder geval:

Je naam
Website van je project (indien aanwezig)
Locatie potentiele workshop
Hoe groot is het ontwerp en wat is de functie
Of er een architect of ontwerper is betrekken bij het project
En tot slot – Waarom is dit een geschikt project voor Mas con Menos?

Alvast bedankt!