***WORKSHOP=VOL*** 7-daagse Workshop | Leer een ecohuis bouwen met stro, leem, kalkhennep, rondhout en meer! | 9-17 augustus 2018, Ten Boer

*** WORKSHOP = VOL *** JE KUNT JE NOG WEL VIA ONDERSTAAND FORMULIER AANMELDEN VOOR DE WACHTLIJST.

ÓF MELD JE AAN VOOR DE VERVOLG WORKSHOP IN SEPTEMBER > MEER INFO KLIK HIER!

Let op, dit wordt onze meest leerzame workshop ooit! Want alles wat we de afgelopen jaren met Mas con Menos aan ervaring hebben opgedaan komt samen in de bouw van de Wereldhuiskamer. Een grote ecologisch gebouwde huiskamer met als doel een plek te creëeren waar de wereld elkaar weer kan ont-moeten en inspireren tot eerlijkere vormen van samen leven en gezonder bouwen. De Wereldhuiskamer zal hierin een voorbeeld zijn en staat midden in proeftuin Staatjevrij, waar stichting Mas con Menos naar hartelust kan experimenteren met nieuwe vormen van samenvoorzienend leven en ecologisch bouwen. Bouw jij mee? En wist je al dat er ook een festival is na afloop van de workshop? Lees snel verder..

Wat leer je allemaal in deze workshop?

We zijn al meer dan een jaar aan het voorbereiden op deze workshop en hebben het hele gebouw zelf ontworpen naar alle inzichten die we de afgelopen jaren hebben opgedaan. Er ligt een loods vol met tweedehands en ecologische bouwmaterialen die allemaal samen komen in deze workshop. Het wordt een intensieve maar uiterst leerzame workshop van 7 dagen volledig verzorgd met heerlijk biologisch en vegetarisch eten.

Je leert onder andere:

– hoe je goedkoop, snel en sterk een houtskelet bouwt geschikt voor strobalen

– bouwen met strobalen en alle principes voor een goed en sterk huis in ons vochtige klimaat

– ecologisch isoleren

– hoe je zelf kalkhennep maakt en verwerkt

– de beginselen van stuccen met leem en kalk – speciaal voor strobalen bouw.

– groen dak aanleggen

– zelfdragend reciprocaal dak bouwen

– bouwen met rondhout en het maken van mooie verbindingen met een beitel

– het werken met professioneel gereedschap en nog veel meer!

 


 Voor wie

De workshop is toegankelijk voor iedereen, in het bijzonder voor diegene die graag zelf zijn eigen ecohuis wil leren bouwen. Houd er wel rekening mee dat je 7 dagen fysiek bezig bent, maar je bent ten alle tijde vrij om mee te doen in je eigen tempo.

Door wie

De workshop wordt gegeven door stichting Mas con Menos – alle begeleiders werken vrijwillig mee aan deze workshop zodat alle inkomsten volledig geïnvesteerd kunnen worden in de materialen om de Wereldhuiskamer te bouwen. Mas con Menos is Spaans voor ‘meer met minder’ en is een collectief van natuurlijke bouwers die hun fascinatie voor samenvoorzienend leven delen in workshops. Kijk op www.masconmenos.nl/over/ voor meer info.

Bekijk de video om een indruk te krijgen van een Mas con Menos workshop:

Slapen – eten – drinken

Ontbijt, lunch en diner wordt volledig verzorgd en je kunt genieten van goed biologisch eten uit de vegetarische keuken. Tussen de maaltijden door is er koffie, thee en fruit beschikbaar.

Er is een veld waar je met een tentje kunt overnachten, neem wel zelf je eigen tent en slaapspullen mee. Ook is het mogelijk om met een camper of caravan te komen, maar laat ons dit wel even weten bij je aanmelding, dan zorgen we voor een goed plekje.

Waar, wanneer en hoe kom ik daar?

De locatie is Staatjevrij in Ten Boer, 10 km ten oosten van Groningen. Je ontvangt na je aanmelding een routebeschrijving.

“Staatjevrij is een nieuwe proeftuin voor samenvoorzienend leven en ecologisch bouwen. Opgericht in 2017 is de plek nog volop in
aanbouw, maar er is al een grote zelfoogsttuin, een meewerkplaats voor hout- en metaalbewerking, een buitenplaats van rondhout met daarin een pizzaoven van leem, houtfornuis en een rocketstove leemkachel
. In deze workshop gaan we aan de slag met de Wereldhuiskamer.

Workshopdata: De workshopdagen zijn van 10 t/m 16 augustus. 9 augustus is de aankomstdag en 17 augustus begint het 3-daagse Mas con Menos festival voor alle oud deelnemers van onze workshops (meer info onderaan). Het festival duurt dus van 17 t/m 19 augustus en is volledig op donatie te bezoeken m.u.v. de drankjes.


Prijs = Waardering achteraf

Je weet vaak pas wat iets waard is als je het hebt meegemaakt. Daarom mag je zelf achteraf bepalen wat je de workshop waard vindt. Alle inkomsten van de workshop worden geïnvestereerd in de materialen om de Wereldhuiskamer te kunnen bouwen. Alle begeleiders van Mas con Menos werken daarom belangeloos mee aan de workshop. Op deze manier kunnen we nieuwe plekken met gezonde vormen van samenleven en ecologisch bouwen, waar we elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Dankzij jou leergeld is dit mogelijk.

Maar om er zeker van te zijn dat je mee doet en om de kosten van de voorbereiding te kunnen dekken vragen we om een voorbetaling van €260. Hiermee ben je verzekerd van deelname en op de laatste dag van de workshop mag je zelf de waarde bepalen van dat wat je geleerd hebt.

Let op: Men vindt het vaak lastig om iets zonder prijskaartje te waarderen. We geven je daarom graag een richtprijs als referentiepunt, zodat je weet wat wij redelijk vinden en dat we aan het eind van de workshop een gezonde balans hebben. Wij vinden zelf een totale bijdrage van minimaal €520 eerlijk voor hetgeen dat je leert tijdens de workshop + slapen, biologisch eten en drinken. Maar waardeer het vooral zelf!

In het kort: Uitgaande van minimale richtprijs à €520, vooraf (€260) + waardering achteraf (€260)

EN HOE ZIT DAT MET DAT FESTIVAL?

Na de workshop organiseren we het 3-daagse TODO con NADA (alles met niets) festival voor alle oud deelnemers van Mas con Menos. We zijn inmiddels met meer dan 300 deelnemers en één keer per jaar willen we een gelegenheid organiseren waarin we elkaar weer kunnen ontmoeten en van elkaars verhalen kunnen horen. Velen zijn inmiddels een project gestart en zoeken misschien wel medebewoners of hulp óf wellicht heb je zelf een goed idee en wil je dat delen. Er is hiervoor alle gelegenheid en afgewisseld met live muziek, theater, heerlijk biologisch eten en een kidsplayground maken we er een mooi feestje van. Het hele festival is op donatie en alle opbrengsten zijn voor de bouw van de Wereldhuiskamer. Meer info hierover volgt na je aanmelding.

*** WORKSHOP = VOL *** JE KUNT JE NOG WEL VIA ONDERSTAAND FORMULIER AANMELDEN VOOR DE WACHTLIJST.

Je ontvangt van ons een bericht als er een plekje voor je is vrijgekomen.

Vragen? > info@masconmenos.nl

Lemen op stro

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe workshops!

We sturen je geen onnodige spam!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.