***WORKSHOP=VOL*** 7-daagse workshop – Aardehuis bouwen met stro, leem, rondhout en kalkhennep | 4 t/m 12 juli 2017, Uffelte

10984619_10207311365844935_6760003819245567949_n
Dit keer gaan we een aardehuis bouwen wat voor de helft verzonken ligt in een aardewal. Een mooie ronde ruimte met muren van stro, kalkhennep en rondhout en met een bijzonder zelfdragend reciprocaal dak.

Wat leer je in deze workshop?

Bouwen met stro – je leert bouwen met strobalen, de ontwerpregels voor strobouw in een vochtig klimaat en de verschillende afwerkmogelijkheden.

Werken met leem – je leert de basisbeginselen van leemstuccen, het werken met stucgereedschap en hoe je een goede leem mix maakt.

Bouwen met rondhout – Je leert een houten skelet bouwen met rondhout en het maken van mooie rondhoutverbingen.

Kalkhennep – We gaan werken met kalkhennep, je leert hoe je een muur opbouwt, hoe je mortel aanmaakt en verschillende afwerkingsmogelijkheden waaronder leemstuc.

Reciprocaal dak – je leert hoe je een reciprocaal dak bouwt, hoe je dit isoleert en afwerkt, en hoe je het dak geschikt maakt voor de aanleg van een groen dak.

Tot slot leer je kennis maken met een breed scala aan professionele gereedschappen en leer je stap voor stap hoe je deze kunt gebruiken.

De locatie – De Uelenspieghel in Uffelte

De Uelenspieghel is een ontmoetingsplek waar mensen samen komen vanuit een behoefte om tot rust te komen, te spelen en zichzelf te ontwikkelen en daarnaast vomt de plek een oefenruimte om samen antwoorden te zoeken op de uitdagingen en kansen van deze tijd.

De Uelenspieghel bestaat uit een oud saksische boerderij en een natuurcamping. Een bijzondere plek met aandacht voor de natuur en creativiteit. Er worden allerlei verschillende activiteiten georganiseerd op het gebied van kunst, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling zoals yoga, tai Chi, dans, schilderen, hout bewerken, meditatie en muziek.

Voor wie

De workshop is toegankelijk voor iedereen en iedereen mag in zijn eigen tempo mee doen. Houd er wel rekening mee dat we 7 dagen fysiek bezig zijn.

Door wie

De workshop wordt gegeven door Mas con Menos. Mas con Menos is Spaans voor ‘meer met minder’ en vanuit die gedachte maken wij bio-constructies. Kijk op www.masconmenos.nl/over/ voor meer info.

Bekijk de video om een indruk te krijgen van een Mas con Menos workshop:

Slapen – eten – drinken

Ontbijt, lunch en diner wordt volledig verzorgd en je kunt genieten van goed vegetarisch eten. Tussen de maaltijden door is er koffie, thee en fruit beschikbaar. Voor de avonduren mag je zelf een drankje/borrel/snack meenemen.

Er is op de bouwlocatie een natuurcamping aanwezig waar je met je tent, camper of caravan kunt overnachten. Het is ook mogelijk om – tegen meerprijs – op de locatie een accomodatie te huren, zoals een chalet of een eigen kamer. Neem hiervoor zelf contact op met de Uelenspieghel – niels@uelenspieghel.nl

Waar, wanneer en hoe kom ik daar?

De locatie is De Uelenspieghel in Uffelte. Je ontvangt na je aanmelding een routebeschrijving voor de workshoplocatie.

Workshopdata: De workshopdagen zijn van 5 tot en met 11 juli. Je kunt 4 juli vanaf 16:00 uur arriveren en 12 juli is de vertrekdag.

Prijs = Waardering achteraf

Je weet vaak pas wat iets waard is als je het hebt meegemaakt. Daarom mag je zelf achteraf bepalen wat je de workshop waard vindt.

Maar om er zeker van te zijn dat je mee doet en om de kosten van de voorbereiding te kunnen dekken vragen we om een voorbetaling van €260. Hiermee ben je verzekerd van deelname en op de laatste dag van de workshop mag je zelf de waarde bepalen van dat wat je geleerd hebt.

Let op: Men vind het vaak lastig om iets zonder prijskaartje te waarderen. We geven je daarom graag een richtprijs als referentiepunt, zodat je weet wat wij redelijk vinden en dat we aan het eind van de workshop een gezonde balans hebben. Wij vinden zelf een minimale bijdrage van €520 eerlijk voor hetgeen dat je leert tijdens de workshop + het slapen, eten en drinken. Maar waardeer het vooral zelf!

In het kort: Uitgaande van minimale richtprijs à €520: €260 aanbetaling + waardering achteraf €260 (suggestie)

Vragen? > info@masconmenos.nl

Opgeven kan via onderstaand formulier. Je ontvangt daarna de betaalgegevens voor het overmaken van een aanbetaling á €260,-. Hiermee verzeker je jezelf van deelname.

***WORKSHOP=VOL*** 

-WORKSHOP HEEFT REEDS PLAATSGEVONDEN IN 2017-

Lemen op stro

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe workshops!

We sturen je geen onnodige spam!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.