***WORKSHOP = VOL *** 7-daagse workshop | Leer een ecohuis bouwen met strobalen, leem en kalkhennep | 9-17 juni 2017, Culemborg

Ecohuis Culemborg - ontwerp door House of Concepts

Ecohuis Culemborg – ontwerp door House of Concepts

***WORKSHOP = VOL *** je kunt je nog wel opgeven voor de wachtlijst via info@masconmenos.nl.

In deze workshop leer je een bijzonder ecohuis bouwen met ecologische materialen zoals stro, leem, hout en kalkhennep.
De ruimte wordt gebruikt als kinderdagverblijf en ontmoetingsruimte en deze materialen zorgen voor een gezond en prettig binnenklimaat. We beginnen vanaf de fundering, bouwen muren met strobalen en kalkhennep en hopen aan het eind van de week het dak waterdicht te hebben. Je krijgt dus veel verschillende aspecten van de bouw van een ecohuis mee.
De locatie is Stadsboerderij Catshaege in Culemborg – een bijzonder stuk natuur midden in de stad met 5 hectare biologische landbouwgrond.

Wat leer je in deze workshop?

Bouwen met stro – je leert bouwen met strobalen, de ontwerpregels voor strobouw in een vochtig klimaat en de verschillende afwerkmogelijkheden.

Werken met leem – je leert de basisbeginselen van leemstuccen, het werken met stucgereedschap en hoe je een goede leem mix maakt.

Kalkhennep – We gaan metselen met blokken van kalkhennep, je leert hoe je een muur opbouwt, hoe je mortel aanmaakt en verschillende afwerkingsmogelijkheden waaronder leemstuc.

Reciprocaal dak – je leert hoe je een reciprocaal dak bouwt, hoe je dit isoleert en afwerkt, en hoe je het dak geschikt maakt voor de aanleg van een groen dak.

Tot slot leer je kennis maken met een breed scala aan professionele gereedschappen en leer je stap voor stap hoe je deze kunt gebruiken.

Wat gaan we bouwen en voor wie?

De plek die wij creëren zal overdag grotendeels worden gebruikt als kinderhuis. Buiten de openingstijden van het kinderhuis is dit ecohuis ook bedoeld als ontmoetingsplek. De ronde lemen ruimte zal een uitnodigende, warme plek worden voor kleine bijeenkomsten en cursussen.

De locatie – Stadsboerderij Caetshage in Culemborg

Midden in de stad vormt Stadsboerderij Caetshage een groen hart van 5 hectare biologische landbouw grond. Het is een prachtig gebied met veel natuurlijke elementen als een kreek met een brede waterkant en hagen. Er zijn vijf percelen bestemd voor allerlei biologische gewassen en kleinvee en rond het oude kasteel van de Heren van Caets is een prachtige bloementuin aangelegd.

Naast een plek voor biologische voedselproductie is Stadsboerderij Caetshage ook een zorgboerderij, vindt er voorlichting en educatie plaats voor kinderen en volwassen en is het hele terrein voor veel omwonenden een mooie ontmoetingsplek en stadspark.

Voor wie

De workshop is toegankelijk voor iedereen en iedereen mag in zijn eigen tempo mee doen. Houd er wel rekening mee dat we 7 dagen fysiek bezig zijn.

Door wie

De workshop wordt gegeven door Mas con Menos. Mas con Menos is Spaans voor ‘meer met minder’ en vanuit die gedachte maken wij bio-constructies. Kijk op www.masconmenos.nl/over/ voor meer info.

Bekijk de video om een indruk te krijgen van een Mas con Menos workshop:

Slapen – eten – drinken

Ontbijt, lunch en diner wordt volledig verzorgd en je kunt genieten van goed vegetarisch eten – met o.a. biologische groente van de eigen boerderij. Tussen de maaltijden door is er koffie, thee en fruit beschikbaar. Voor de avonduren mag je zelf een drankje/borrel/snack meenemen.

Kamperen doen we natuurlijk bij de boer. Er is een veld waar je met je eigen tentje kunt gaan staan. Neem dus je eigen tentje en slaapspullen mee.

Waar, wanneer en hoe kom ik daar?

De locatie is Stadsboerderij Caetshage in Culemborg. Je ontvangt na je aanmelding een routebeschrijving voor de workshoplocatie.

Workshopdata: De workshopdagen zijn van 10 tot en met 16 juni. Je kunt 9 juni vanaf 16:00 uur arriveren en 17 juni is de vertrekdag.

Prijs = Waardering achteraf

Je weet vaak pas wat iets waard is als je het hebt meegemaakt. Daarom mag je zelf achteraf bepalen wat je de workshop waard vindt.

Maar om er zeker van te zijn dat je mee doet en om de kosten van de voorbereiding te kunnen dekken vragen we om een voorbetaling van €260. Hiermee ben je verzekerd van deelname en op de laatste dag van de workshop mag je zelf de waarde bepalen van dat wat je geleerd hebt.

Let op: Men vind het vaak lastig om iets zonder prijskaartje te waarderen. We geven je daarom graag een richtprijs als referentiepunt, zodat je weet wat wij redelijk vinden en dat we aan het eind van de workshop een gezonde balans hebben. Wij vinden zelf een minimale bijdrage van €520 eerlijk voor hetgeen dat je leert tijdens de workshop + het slapen, eten en drinken. Maar waardeer het vooral zelf!

In het kort: Uitgaande van minimale richtprijs à €520: €260 aanbetaling + waardering achteraf €260 (suggestie)

Vragen? > info@masconmenos.nl

Opgeven kan via onderstaand formulier. Je ontvangt daarna de betaalgegevens voor het overmaken van een aanbetaling á €260,-. Hiermee verzeker je jezelf van deelname.

***WORKSHOP = VOL *** je kunt je nog wel opgeven voor de wachtlijst via info@masconmenos.nl

-WORKSHOP HEEFT REEDS PLAATSGEVONDEN IN 2017-

Lemen op stro

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe workshops!

We sturen je geen onnodige spam!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.