EXCURSIE=VOL – Excursie ecologisch bouwen met o.a. strohuis, aardehuis, rocketstove leemkachels en meer | 08-10-2016, Groningen e.o

10984619_10207311365844935_6760003819245567949_n

Ga mee op excursie en ervaar het comfort van een strohuis, voel de warmte van een rocketstove leemkachel, bezoek een aardehuis van kalkhennep en sluit de dag af met pizza’s uit een leemoven.

We bezoeken vier verschillende bouwprojecten van Mas con Menos NL in Noord Nederland. En bij elk project laten we aan de hand van een fotoverslag zien hoe de constructie tot stand is gekomen, geven we uitleg over de gebruikte materialen en is er alle ruimte voor vraag & antwoord.

Waar gaan we heen?

• Strobalen groepsruimte – Land van Een – Surhuizum

Op deze locatie bezoeken we een rond strohuis met bijzondere zelfdragende dakstructuur, groen dak en afwerking van kalk- en leemstuc.

Strohuis op het Land van Een - Surhuizum

Strohuis op het Land van Een – Surhuizum

• Aardehuis met rocketstove leemkachel en houtfornuis – Casa Birgitta – Buinen

Dit huis staat in een permacultuur-tuin en is onderdeel van een aardewal. Het is opgebouwd uit een rondhoutskelet, kalkhennepblokken en heeft een reciprocaal dak. Het gebouw wordt verwarmd dmv een rockestove leemkachel met verwarmde bank en een houtfornuis met warmtemuur.

Aardehuis bij Casa Birgita - Buinen

Aardehuis bij Casa Birgita – Buinen

• Werkschuur van kalkhennep/hempcrete blokken en leemstuc – Zorgboerderij de Heemen – Stedum

Een grote werkschuur gebouwd met een bijzonder houtskeletsysteem, kalkhennepblokken en afgewerkt met larixdelen, kalk- en leemstuc.

Werkschuur bij Zorgboerderij de Heemen - Stedum

Werkschuur bij Zorgboerderij de Heemen – Stedum

• Rocketstove leemkachel, houtfornuis en pizza oven – Open Kas op De Biotoop van Haren – Haren

Grote rocketstove leemkachel met ingebouwde bakoven en verwarmde bank van 5 meter. Bewonder het houtfornuis en geniet van pizza’s uit de houtgestookte oven van leem.

Rockestove leemkachel en pizzaoven in Open Kas - Haren

Rockestove leemkachel en pizzaoven in Open Kas – Haren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eten en drinken

Tijdens de dag is er op de locaties koffie en thee beschikbaar, gaan we lunchen in een strohuis en sluiten we de dag af met een pizza avond in de Open Kas in Haren.

Prijs

All inclusive excursie met koffie/thee, vegetarische lunch en afsluitend onbeperkt pizza’s eten uit de houtgestookte leemoven in de Open Kas in Haren. (drankjes op de pizza-avond zijn apart te verkrijgen of neem zelf wat mee)

• 50 euro inschrijven + waardering achteraf
 
Richtprijs voor waardering achteraf is een bijdrage van 0-50 euro, afhankelijk van wat je kunt missen en hoe je de dag hebt ervaren. Waardeer dus vooral zelf nadat je het hebt meegemaakt!
 
Minima betalen zonder opgaaf van reden alleen inschrijfgeld.
Tijd en Datum

De excursie begint in Haren (GN) op de Biotoop. Vanaf daar vertrekken we om 10 uur naar onze eerste locatie. Wees op tijd we vertrekken i.v.m. het drukke programma stipt 10 uur. We hopen rond 18-19 uur weer op de Biotoop te zijn. Hier sluiten we de dag af met verse pizza’s. Er is geen vaste eindtijd.

Waarvoor wordt mijn bijdrage gebruikt?

Alle inkomsten komen ten goede aan een werkplaats voor stichting Mas con Menos.

De stichting zet zich in voor het bevorderen van ecologisch en duurzaam bouwen en oplossingen voor samenvoorzienend leven. Vanuit de nieuwe werkplaats kunnen we bijvoorbeeld gerecyclede materialen weer geschikt maken voor hoogwaardige toepassingen in de ecologische bouw.

Meld je aan via onderstaand formulier:

 

Lemen op stro

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe workshops!

We sturen je geen onnodige spam!

2 thoughts on “EXCURSIE=VOL – Excursie ecologisch bouwen met o.a. strohuis, aardehuis, rocketstove leemkachels en meer | 08-10-2016, Groningen e.o

 • Graag hoor ik even van hoe laat tot hoe laat de excursie ecologisch bouwen met o.a. strohuis, aardehuis, rocketstove leemkachels en meer | 08-10-2016, Groningen e.o is. We willen graag met z´n 2-en komen.
  Misschien kijk ik er over heen, maar ik vind geen begintijd.
  Hartelijke groet!

  • Hoi Ed,

   De excursie begint in Haren (GN) op de Biotoop. Vanaf daar vertrekken we om 10 uur naar onze eerste locatie. Vanaf half tien zijn wij hier aanwezig met koffie en thee. Wees op tijd we vertrekken i.v.m. het drukke programma stipt 10 uur. We hopen rond 18-19 uur weer op de Biotoop te zijn. Hier sluiten we de dag af met verse pizza’s. Er is geen vaste eindtijd.

   Graag tot ziens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.