2022 – Workshop: Leer je eigen ecohuis bouwen op Schiermonnikoog, met o.a strobouw, leemstuc en ecologisch isoleren | 6-daagse workshop – 1 t/m 8 juli, Schiermonnikoog 2022.  

In deze workshop gaan we een strohuis bouwen genaamd de Wereldhuiskamer op Schiermonnikoog. De Wereldhuiskamer is een plek waar iedereen welkom is om elkaar te ont-moeten of gezellig aan te schuiven bij een gezamenlijke maaltijd. Dit wordt na de Mas con Menos Wereldhuiskamer in Ten Boer, de tweede die wij gaan bouwen.

De Wereldhuiskamer wordt gebouwd met strobalen, leemstuc en zoveel mogelijk gerecyclede materialen van het eiland. En we gaan een reciprocaal zelfdragend dak bouwen (zie foto) met daarop een groen dak.

De workshop is volledig verzorgd met heerlijk (veelal) biologisch en vegetarisch eten uit de eigen tuin.
Kom jij meedoen? Geef je dan snel op via het formulier onder aan deze pagina.”


Wat kun je leren in deze workshop?

  • Ecologisch bouwen met stro. Ontwerpprincipes van strobouw, verschillende bouwmethode en handige tips en tricks.
  • Stuccen met leem, met veel aandacht voor verschillende technieken en gereedschappen.
  • Verschillende manier van afwerkingen van strowanden.
  • Houtskeletbouw maken en algehele timmervaardigheden
  • Werken met een breed scala aan professionele gereedschappen
  • En natuurlijk nog veel meer!

Voor wie

De workshop is toegankelijk voor iedereen, in het bijzonder voor diegene die graag zijn eigen huis wil leren bouwen. Of in het algemeen zijn bouwvaardigheden wil vergroten.

Door wie

De workshop wordt gegeven door stichting Mas con Menos. Mas con Menos is Spaans voor ‘meer met minder’ en is een collectief van natuurlijke bouwers die hun fascinatie voor samenvoorzienend leven delen in workshops. Kijk op: www.masconmenos.nl/over/ voor meer info.

Bekijk de video om een indruk te krijgen van een Mas con Menos workshop:

Slapen – eten – drinken

Ontbijt, lunch en diner wordt volledig verzorgd en je kunt genieten van goed (veelal) biologisch eten uit de vegetarische keuken. Tussen de maaltijden door is er koffie, thee en worden er lekkere tussendoortjes geserveerd.

Er is een veld waar je met een tentje kunt overnachten, neem wel zelf je eigen tent en slaapspullen mee. Vanaf de boot stap je in de bus die voor de workshoplocatie stopt. Het is niet mogelijk om met een auto, camper of caravan naar het eiland te komen!

Waar, wanneer en hoe kom ik daar?

De locatie is Kampeerboerderij de Branding, op Schiermonnikoog. Je ontvangt na je aanmelding een routebeschrijving.

Workshopdata: De workshopdagen zijn van 2 tot en met 7 juli. 1 juli is de aankomstdag en 8 juli is de vertrekdag.

Prijs = Waardering achteraf

Je weet vaak pas wat iets waard is als je het hebt meegemaakt. Daarom mag je zelf achteraf bepalen wat je de workshop waard vindt.

Maar om er zeker van te zijn dat je mee doet en om de kosten van de voorbereiding te kunnen dekken vragen we om een voorbetaling van 260 euro. Hiermee ben je verzekerd van deelname en op de laatste dag van de workshop mag je zelf de waarde bepalen van dat wat je geleerd hebt.

Let op: Men vindt het vaak lastig om iets zonder prijskaartje te waarderen. We geven je daarom graag een richtprijs als referentiepunt, zodat je weet wat wij redelijk vinden en dat we aan het eind van de workshop een gezonde balans hebben. Wij vinden zelf een totale bijdrage van ± 520 eerlijk voor hetgeen dat je leert tijdens de workshop, de vaardigheden waarmee je zelf aan de slag kunt + slapen, biologisch eten en drinken. Maar waardeer het vooral zelf!

In het kort: Uitgaande van richtprijs ±520 euro, vooraf (260 euro) + waardering achteraf (260 euro).

Stichting Mas con Menos financieert mee in de realisatie van deze Wereldhuiskamer. Alle opbrengsten gaan naar de bouw van de Wereldhuiskamer. Alle begeleiders van Mas con Menos werken kostenloos mee.

Waarom? Omdat Mas con Menos is opgericht om plekken te creeren waar we als gelijkgestemden elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en elkaar aanzetten tot mooiere manieren van samenvoorzienend leven. Het is daarbij essentieel om plek te hebben om samen te komen. De Wereldhuiskamer op Schiermonnikoog gaat zo’n plek zijn. Hiermee maken we samen mogelijk dat er een mooie plek op Schiermonnikoog komt waar je ten alle tijde kunt komen aanwaaien om elkaar te ontmoeten of iets leuks te organiseren.

Vragen? > info@masconmenos.nl

Een kaartje voor de workshop haal je hier >>> https://eventix.shop/kvq4bckc

Na 6 dagen bouwen het hoogste punt bereikt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.