***WORKSHOP=VOL*** 1-daagse Workshop Ecologisch Bouwen – Mas con Menos @ StaatjeVrij in Ten Boer

1-Daagse Workshop – Speciaal voor iedereen die geen tijd kan vrij maken voor een meerdaagse workshop organiseren we deze 1-daagse workshop. We gaan vooral met onze handen werken, zodat je de verschillende ecologische bouwmaterialen kunt ervaren én gelijk leert hoe je deze op de juiste wijze verwerkt. We bouwen verder aan de Wereldhuiskamer, een bijzonder strogebouw, waarvan we de bouwwijze zullen onthullen tijdens deze leerzame dag.

Wat kun je leren:

Stuccen met leem  (en buiten met kalk bij mooi weer). Je leert de beginselen van stuccen met leem, welke gereedschappen je nodig hebt en je leert hoe je op de juiste wijze bewapening in de leem aanbrengt tegen scheurvorming en gaan we stuccen op verschillende ondergronden.

– Ecologisch isoleren – We behandelen verschillende ecologische isolatiemethodes met o.a. eco alternatieven voor gipsplaten en steen/glaswol.

Theorie – Tijdens de workshop gaan we dieper in over het bouwen met stro, leem, hennep en rondhout, we behandelen de werking van de grote rocketstove leemkachel, de pizzaoven en het bijzondere reciprocale dak. En er is natuurlijk ruimte voor al je vragen.

Kosten: 125 euro – inclusief vegetarische en veelal biologische lunch en diner, tussendoortjes en koffie/thee en sap. 

Alle inkomsten komen ten goede aan materialen voor de verdere bouw van de Wereldhuiskamer (zie hieronder voor meer info).

Wanneer: 30 maart 2019. De dag begint om 9.30 uur en duurt tot ±19:30 uur. We sluiten af met een gezamelijke maaltijd in de Wereldhuiskamer.

Waar: StaatjeVrij Ten Boer (adres en routebeschrijving ontvang je na je aanmelding).

Over de Wereldhuiskamer
We bouwen deze week verder aan de Wereldhuiskamer. Dit bijzondere gebouw staat op het project Staatjevrij in Ten Boer. Staatjevrij is een proeftuin waar stichting Mas con Menos naar hartelust kan experimenteren in ecologisch bouwen en samenvoorzienend leven. Alles wat we de afgelopen jaren met Mas con Menos aan ervaring hebben opgedaan komt samen in de bouw van de Wereldhuiskamer. Een groot ecologisch gebouwd strohuis met als doel een plek te creëeren waar de wereld elkaar weer kan ont-moeten en inspireert tot eerlijkere vormen van samen leven en gezonder bouwen.

Door wie
De workshop wordt gegeven door stichting Mas con Menos – alle begeleiders werken vrijwillig mee aan deze workshop zodat alle inkomsten volledig geïnvesteerd kunnen worden in de materialen om de Wereldhuiskamer te bouwen. Mas con Menos is Spaans voor ‘meer met minder’ en is een collectief van natuurlijke bouwers die hun fascinatie voor samenvoorzienend leven delen in workshops. Kijk op www.masconmenos.nl/over/ voor meer info.

Bekijk de video om een indruk te krijgen van een Mas con Menos workshop:

 

AANMELDEN VIA ONDERSTAAND FORMULIER:

***WORKSHOP=VOL*** – Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst dmv onderstaand formulier. Tevens wordt je dan als eerste op de hoogte gebracht als er weer een nieuwe workshop georganiseerd wordt. Graag tot een volgende keer! ***WORKSHOP=VOL***

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.