***EXCURSIE=VOL*** Ecologisch bouwen met o.a een strohuis, aardehuis, rocketstove leemkachel en pizza’s! 20 okt. 2018 @ Ten Boer

10984619_10207311365844935_6760003819245567949_n

***EXCURSIE = VOL*** Ga mee op excursie en ervaar het comfort van een strohuis, voel de warmte van een rocketstove leemkachel, bezoek een aardehuis en sluit de dag af met pizza’s uit een leemoven.

We bezoeken drie verschillende bouwprojecten van stichting Mas con Menos in Noord Nederland. En bij elk project laten we aan de hand van een fotoverslag zien hoe de constructie tot stand is gekomen, geven we uitleg over de gebruikte materialen en is er alle ruimte voor vraag & antwoord.

Waar gaan we heen?

• Strobalen groepsruimte – Land van Een – Surhuizum

Op deze locatie bezoeken we een rond strohuis met bijzondere zelfdragende dakstructuur, groen dak en afwerking van kalk- en leemstuc.

Strohuis op het Land van Een - Surhuizum

Strohuis op het Land van Een – Surhuizum

• Aardehuis met strobalen- en kalkhennepmuren – De Uelenspieghel – Uffelte

Dit huis staat aan de rand van het bos op een prachtig terrein. Het groene dak loopt over in het landschap en is onderdeel van een aardewal. Het geheel is opgebouwd uit een rondhoutskelet, kalkhennepblokken en heeft een reciprocaal dak. De binnenmuren zijn voorzien van leem met diverse decoraties en de buitenzijde met kalk.

 

• De Wereldhuiskamer – strobalen groepsruimte met leem en kalk, zelfdragend dak en speciale strobouw methode. 

Ons grootste bouwproject tot nu toe staat midden in de proeftuin StaatjeVrij bij Ten Boer. Hier mag stichting Mas con Menos naar hartelust experimenteren met samenvoorzienend leven en ecologisch bouwen.  rocketstove leemkachel met ingebouwde bakoven en verwarmde bank van 5 meter. Bewonder het houtfornuis en geniet van pizza’s uit de houtgestookte oven van leem.

• Rocketstove leemkachel, houtfornuis en pizza oven – De Wereldhuiskamer op StaatjeVrij – Ten Boer

Grote rocketstove leemkachel met met verwarmde bank. Bewonder het houtfornuis en geniet van de afsluiting met pizza’s uit de houtgestookte oven van leem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eten en drinken

Tijdens de dag is er op de locaties koffie en thee beschikbaar, gaan we lunchen in een strohuis en sluiten we de dag af met een pizza avond in de Wereldhuiskamer in Ten Boer. Dit is dezelfde plek als waar we de dag starten.

Prijs

All inclusive excursie met biologische catering én vervoer naar alle locaties. Koffie/thee, tussendoortjes, vegetarische lunch en afsluitend onbeperkt pizza’s eten uit de houtgestookte leemoven in de Wereldhuiskamer. Dit is de plek waar de we dag starten en dus ook eindigen. (Drankjes bij de pizza-avond zijn apart te verkrijgen).

Een kaartje kost 75 euro – alle inkomsten gaan naar de aanschaf van ecologische of tweedehands bouwmaterialen om de Wereldhuiskamer af te kunnen maken.

 

Voor minima is er voor 50 euro een kaart te koop. We hebben hiervoor 5 kaarten en op=op.
Tijd en Datum

De excursie is op 20 oktober en begint in Ten Boer bij de Wereldhuiskamer op StaatjeVrij. Inloop met koffie/thee vanaf 10 uur. Vanaf daar vertrekken we om 10:30 uur naar onze eerste locatie. Wees op tijd we vertrekken i.v.m. het drukke programma stipt 10:30 uur. We hopen rond 18-19 uur weer bij de Wereldhuiskamer in Ten Boer te zijn. Hier sluiten we de dag af met verse pizza’s. Er is geen vaste eindtijd.

Waarvoor wordt mijn bijdrage gebruikt?

Alle inkomsten komen ten goede aan de bouw van de Wereldhuiskamer door stichting Mas con Menos op de proeftuin StaatjeVrij bij Ten Boer. Hier bouwen wij samen met vele mensen aan een bijzondere strobalen groepsruimte waar de wereld straks welkom is om elkaar weer te ont-moeten en meer te leren over ecologisch bouwen en samenvoorzienend leven. Straks kun je maandelijks aanschuiven bij het eetcafé of kom gewoon eens aanwaaien voor een kop koffie. Voel je welkom.

Stichting Mas con Menos zet zich verder in voor het bevorderen van ecologisch en duurzaam bouwen en oplossingen voor samenvoorzienend leven.

Meld je aan via onderstaand formulier:

EXCURSIE = VOL!! Je kunt je helaas niet meer aanmelden.

 

Lemen op stro

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe workshops!

We sturen je geen onnodige spam!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.