Workshop eco-huis bouwen in Portugal met stro, rondhout, leem en reciprocaal dak – 27 mei t/m 3 juni 2018

Mas con Menos goes Portugal!

We gaan in 6 dagen een groepsruimte bouwen met stro, leem, rondhout en een bijzonder zelfdragend reciprocaal dak. De plek waar we gaan bouwen heet Mama Adama en ligt midden in de Alentejo-regio waar een kleinschalige eco-village wordt gecreëerd voor yoga, meditatie, healing en detox.

Wat leer je in deze workshop?

Bouwen met stro – je leert bouwen met strobalen, de ontwerpregels voor strobouw in een vochtig klimaat en de verschillende afwerkmogelijkheden.

Werken met leem – je leert de basisbeginselen van leemstuccen, het werken met stucgereedschap en hoe je een goede leem mix maakt.

Bouwen met rondhout – Je leert een houten skelet bouwen met rondhout en het maken van mooie rondhoutverbingen.

Reciprocaal dak – je leert hoe je een reciprocaal dak bouwt, hoe je dit isoleert en afwerkt, en hoe je het dak geschikt maakt voor de aanleg van een groen dak.

Tot slot leer je kennis maken met een breed scala aan professionele gereedschappen en leer je stap voor stap hoe je deze kunt gebruiken.

Voor wie

De workshop is toegankelijk voor iedereen en iedereen mag in zijn eigen tempo mee doen. Houd er wel rekening mee dat we 6 dagen fysiek bezig zijn.

Door wie

De workshop wordt gegeven door Mas con Menos. Mas con Menos is Spaans voor ‘meer met minder’ en vanuit die gedachte maken wij bio-constructies. Kijk op www.masconmenos.nl/over/ voor meer info.

Bekijk de video om een indruk te krijgen van een Mas con Menos workshop:

Slapen – eten – drinken

Ontbijt, lunch en diner wordt volledig verzorgd en je kunt genieten van goed vegetarisch eten. Tussen de maaltijden door is er koffie, thee en tussendoortjes beschikbaar. Voor de avonduren mag je zelf een drankje/borrel/snack meenemen.

Er is op de bouwlocatie een natuurcamping aanwezig waar je met je tent, camper of caravan kunt overnachten.

Waar, wanneer en hoe kom ik daar?

De locatie is Mama Adam en de plek ligt in de Alentejo regio in Portugal. Je ontvangt na je aanmelding een exacte routebeschrijving voor de workshoplocatie.

Als je komt vliegen dan vlieg je op Lissabon en vervolgens neem je daar een trein naar Grandola (circa 1 uur). Of organiseer samen een huurauto met andere deelnemers. Meer info en exacte routebeschrijving ontvang je na je aanmelding.

Zie website voor meer info: https://www.mama-adama.nl

Workshopdata: De workshopdagen zijn van 28 mei tot 2 juni. Je kunt op 27 mei arriveren en 3 juni is de vertrekdag.

Prijs = Waardering achteraf

Je weet vaak pas wat iets waard is als je het hebt meegemaakt. Daarom mag je zelf achteraf bepalen wat je de workshop waard vindt.

Maar om er zeker van te zijn dat je mee doet en om de kosten van de voorbereiding te kunnen dekken vragen we om een voorbetaling van €260. Hiermee ben je verzekerd van deelname en op de laatste dag van de workshop mag je zelf de waarde bepalen van dat wat je geleerd hebt.

Let op: Men vindt het vaak lastig om iets zonder prijskaartje te waarderen. We geven je daarom graag een richtprijs als referentiepunt, zodat je weet wat wij redelijk vinden en dat we aan het eind van de workshop een gezonde balans hebben. Wij vinden zelf een bijdrage van €520 eerlijk voor hetgeen dat je leert tijdens de workshop + het slapen, eten en drinken. Maar waardeer het vooral zelf!

In het kort: Uitgaande van richtprijs à €520: €260 aanbetaling + waardering achteraf €260 (suggestie)

Vragen? > info@masconmenos.nl

Opgeven kan via onderstaand formulier. Je ontvangt daarna de betaalgegevens voor het overmaken van een aanbetaling á €260,-. Hiermee verzeker je jezelf van deelname.

 

Lemen op stro

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe workshops!

We sturen je geen onnodige spam!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.