Heb jij een inspirerend project en zoek je extra handen? Zet dan een workshop bio-constructie in!

Heb jij een locatie en inspirerende plannen om een bio-constructie te realiseren?

Wil jij dat je strobaal huis / bio-constructie door een kosteloze en enthousiaste bouwcrew gemaakt wordt?

En beschik jij over mogelijkheden, zoals een kampeerveld, om 20 tot 25 mensen voor een week te onderhouden?

Als je ‘ja’ hebt gezegd op al deze vragen dan is het misschien wel wat voor jou om je project te realiseren met behulp van een bio-constructie workshop. Stel je voor dat er 20 tot 25 mensen een week lang aan jou project werken. Een snelle, goedkope en gezellige manier om jouw project te realiseren.

Een bio-constructie workshop organiseren voor 20 tot 25 mensen is een unieke ervaring en geeft veel voldoening. Het is een mooie uitwisseling waarin de deelnemers aan de workshop al lerende meebouwen aan jouw project. Maar het is niet eenvoudig, want er komt op het eerste gezicht meer bij kijken dan je denkt. Het is een verantwoordelijke taak en een goede planning en uitvoering is hierbij essentieel.

Vereisten voor bio-constructie workshop

•Een accomodatie waar 20 tot 25 kunnen slapen of een plek waar tenten kunnen staan

•Douche en badkamer (toilet/douche units zijn ook te huur)

•Elektriciteit voor gereedschap op de werkplaats

•3 gezonde vegetarische maaltijden per dag plus tussendoortjes

•Drinkwater en water voor de constructie

•Reiskostenvergoeding voor het team van Mas con Menos

•Gereedschap en materiaal voor de werkzaamheden (een lijst met noodzakelijk gereedschap ontvang je na je informatieaanvraag)

Wat nemen wij mee?

•Onze expertise en ervaring

•Een gezellige en motiverende werksfeer waarin iedereen in zijn eigen tempo leert en bouwt

•Gratis deelname voor de facilitator + een extra deelnemer *

•Gereedschapslijst

•Feedback en advies bij het ontwerp van je project

•Advies bij materiaalkeuze voor een ecologische en duurzame constructie

•Ondersteuning en antwoord op vragen over de workshop, vooraf en achteraf

•Toegang tot het waardevolle collectief van Mas con Menos met experts, ervaringsdeskundigen en bewoners van bio-constructies

er is geen verdere financiële compensatie voor de facilitator

Hoe werkt het?

Mas con Menos komt een week lang bij jou op locatie les geven aan de deelnemers aan onze workshop die tegelijkertijd hun opgedane kennis toepassen bij de bouw van jouw project. Hoe ver we komen met de bouw van het project hangt natuurlijk af van de inzet van de deelnemers, maar wij zijn goede motivators, houden de groep productief en gefocust en samen met goed eten komen we vaak een heel eind. We kunnen geen garanties geven over hoe ver de bouw gevorderd zal zijn aan het eind van de workshop, maar meestal komt het er op neer dat de basisconstructie van je project aan het eind van de week gerealiseerd kan zijn. Dit betekent dat het fundament klaar is, dat de strobalen muren geplaatst zijn en aan weerskanten een laag met leempleister of kalkstuc hebben en dat het skelet van het dak op het huis zit.


Ben je na het lezen van dit artikel nog steeds vol enthousiasme om jouw project te ontwikkelen met behulp van een bio-constructie workshop? Vul dan het onderstaande formulier in en vertel ons jouw verhaal!

[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Hoe heb je onze website gevonden?’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Wat is de locatie van de potentiële workshop en hoe ziet de workshop plek eruit?’ type=’textarea’ required=’1’/][contact-field label=’Hoe groot is het ontwerp en wat is de functie?’ type=’textarea’ required=’1’/][contact-field label=’Heb je een vaste datum?’ type=’textarea’ required=’1’/][contact-field label=’Is er een architect of ontwerper betrokken bij het project?’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Lemen op stro

Wees als eerste op de hoogte van nieuwe workshops!

We sturen je geen onnodige spam!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.